Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Judecătorii l-au lăsat pe Ilan…

Judecătorii l-au lăsat pe Ilan Shor în arest în vila sa de lux

Curtea de Apel Chișinău la lăsat astăzi pe Ilan Shor în arest la domiciliu. Astfel această instanţă a menţinut în vigoare decizia judecătoriei Buiucani, prin care Shor se va afla în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

La Curtea de Apel, omul de afaceri a fost aşteptat de un mic grup de susţinători, cât şi de manifestanţi care cereau înlocuirea arestului la domiciliu cu detenţia în penitenciar.

Totodată şi procurorii au cerut reținerea lui Ilan Shor în arest la izolatorul CNA, în timp ce avocații acestuia au cerut eliberarea din arestul la domiciliu.

Ilan Shor a fost plasat în arest la domiciliu la 6 mai, atunci când i-a fost înaintată și ordonanța de punere sub învinuire. Acesta a fost pus sub acuzare pentru gestionarea frauduloasă a Băncii de Economii.

Curtea de Apel urma să se pronunțe încă acum o săptămână în privința solicitării procurorilor de arestare a lui Ilan Shor. Ședința din acea zi a fost însă amânată deoarece acesta s-ar fi îmbolnăvit.

Ulterior, în presă a apărut informaţia că automobile ce ar aparține lui Ilan Shor încărcate cu diferite bunuri ar fi fost văzute la Aeroport. Ilan Shor a declarat însă că nu intenționează să părăsească R. Moldova. Ca dovadă acesta şi-a depus candidatura la funcția de primar al orașului Orhei.

Proaspătul candidat urmează să-şi petreacă timpul rămas de detenţie în vila sa de lux de pe strada Lacului din capitală.Amintim că ZdG a scris că această proprietate a fost şi ea pusă în gaj de nenumărate ori, pentru sume ce depăşeau de câteva ori valoarea vilei, inclusiv la Banca Socială.