Direcția Sănătate a Consiliului Municipal Chișinău a pierdut o parte din sediu

Anticoruptie.md
19/01/2017
chisinau.md

Curtea Supremă de Justiție a dispus anularea unei decizii a Consiliului Municipal Chișinău din 13 noiembrie 2014, prin care acesta a transmis în folosința Direcției Sănătate a CMC câteva clădiri din str. București 35, adresă unde își are sediul direcția.

Încăperile de pe str. București 35, lit. A și B, cu o suprafață de 501,4 m.p., au fost transmise în folosință Direcției Sănătate pe un termen de zece ani, fără drept de privatizare. Oficiul teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat a stabilit ulterior că aceste spații nu sunt înregistrat în Registrul bunurilor imobile și de aceea CMC nu avea dreptul să le transmită în folosință unei alte entități.

Pentru că CMC a refuzat să-și anuleze decizia de transmitere în folosință a încăperilor, Oficiul teritorial Chișinău al Cancelarie de Stat a atacat hotărârea în instanță. Pe 11 ianuarie curent, Curtea Supremă de Justiție a adoptat o încheiere irevocabilă prin care a stabilit că decizia CMC a fost ilegală. Acum încăperile urmează a fi transmise înapoi la balanța CMC.

Centrul de Investigații Jurnalistice a publicat anterior o anchetă despre terenuri și clădiri transmise în locațiune de către CMC către diferite companii și asociații. Mai târziu, multe dintre aceste bunuri imobile au ajuns în proprietate privată. 

Anticoruptie.md
19/01/2017




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii