Dorin Chirtoacă și-a anunțat prioritățile pentru Chișinău

Dorin Chirtoacă, candidatul PL la Primăria Chișinău, s-a lansat astăzi în campanie și a anunțat care vor fi prioritățile sale dacă va câștiga un al treilea mandat consecutiv. Lansarea a avut loc în Parcul Valea Morilor, loc simbolic ales de PL datorită lucrărilor de reconstrucție a scărilor și a cascadei care au acum loc acolo.

Potrivit lui Chirtoacă, echipa sa a avut încă din 2007 trei direcții strategice de lucru: orașul, suburbiile și reforma internă a Primăriei. Pentru oraș, prioritățile anunțate sunt crearea noilor locuri de muncă, înnoirea parcului de troleibuze astfel încât până în 2019 să circule doar unități noi, începerea procesului de izolare termică a tuturor clădirilor din oraș, modernizarea rețelei principale de drumuri și lărgirea capacității de trafic și găsirea unei soluții moderne pentru deșeurile solide din oraș.

Vorbind despre suburbii, Chirtoacă le-a descris drept ”al 6-lea sector al Chișinăului” și ”străjeri ai democrației” în oraș și republică. Prioritățile identificate de candidatul liberal pentru suburbii țin de îmbunătățirea infrastructurii de bază (gazificare, canalizare, iluminare, etc.) pentru a asigura un nivel de viață decent, dezvoltarea infrastructurii de acces (drumuri) și modernizarea unităților de transport care fac legătura cu orașul, îmbunătățirea infrastructurii sociale (școli, grădinițe, spitale, etc.) și dezvoltarea mediului de afaceri astfel încât să apară locuri de muncă și în suburbii.

În ceea ce privește Primăria, Dorin Chirtoacă speră să aibă o majoritate în Consiliul Municipal, care să-i permită să modifice unele reguli și să introducă altele noi. Una dintre acestea este ”planificare urbană, apoi construcție, în așa fel încât să nu fie foarte multe discuții ce și unde trebuie construit”, a spus Chirtoacă.

De asemenea, candidatul PL își dorește abrogarea actelor Consiliului care au creat probleme precum gheretele sau panourile publicitare, iar întreaga bază de date cu toate actele adoptate să fie disponibilă online. Ultimel două priorități majore la acest capitol sunt adoptarea documentelor strategice de dezvoltare și pedepsirea funcționarilor care nu-și face meseria sau fac abuza de putere.

Alegerile locale vor avea loc pe 14 iunie.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.