Germania a înăsprit regulile privind folosirea dronelor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernul german a aprobat miercuri reguli mai stricte privind utilizarea dronelor în special pentru a spori securitatea în spațiul aerian, printre măsurile luate numărându-se obligativitatea unei licențe pentru cei care le manevrează și a unui autorizații speciale pentru dronele care depășesc o anumită greutate, relatează agenția EFE, citată de Agepres.

De asemenea, toate dispozitivele de acest fel care cântăresc peste 250 de grame vor trebui să poarte și un număr de identificare cu numele și adresa proprietarului, astfel încât acesta din urmă să poată fi contactat în eventualitatea unui incident.

În cazul dronelor cu o greutate mai mare de cinci kilograme, va fi necesară emiterea unei autorizații speciale, iar proprietarii acestora vor avea nevoie să treacă un examen în urma căruia vor primi un permis care să le dea dreptul să le utilizeze. Titularii acestor permise, cu o valabilitate de zece ani, trebuie să aibă vârsta de cel puțin 17 ani.

Vor fi instituite de asemenea reguli ce interzic manevrarea dronelor deasupra zonelor sensibile, cum ar perimetrele unde se desfășoară operațiuni ale poliției, precum și deasupra spațiilor aglomerate.

O atenție deosebită este acordată prevenirii riscurilor asupra aviației civile, în urma numeroaselor situații când avioane au evitat coliziuni cu astfel de dispozitive în apropierea mai multor aeroporturi din diferite țări.

În elaborarea noilor măsuri s-a avut în vedere de asemenea protejarea vieții private. Dronele au ajuns să fie folosite și de paparazzi pentru a supraveghea diverse evenimente. În anul 2013, un astfel de aparat a ‘aterizat’ chiar în fața cancelarului Angela Merkel la un miting electoral.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...