Patriarhul Chiril, invitat de Igor Dodon să pună prima piatră la temelia unei noi biserici din Chişinău

Preşedintele Igor Dodon l-a invitat miercuri,18 ianuarie, pe Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril să efectueze o vizită pastorală în Republica Moldova, în cadrul căreia să pună prima piatră la temelia unei noi biserici.

Sfântul lăcaş urmează să fie ridicat la Chişinău şi va purta Hramul în cinstea Sfântului Serghie de Radonej, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți sfinți rusi.

Anunţul a fost făcut astăzi de purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Ion Ceban, după întrevederea lui Igor Dodon cu Patriarhul Chiril.

Potrivit sursei citate, în cadrul întrevederii, preşedintele i-a mulțumit Patriarhului “pentru sprijinul moral în campania electorală, dar și pentru grija sa față de soarta credincioșilor din Moldova”.

”Igor Dodon a subliniat că poporul moldovenesc își va păstra devotamentul şi credința în Ortodoxie”, a menţionat Ion Ceban.

De notat că Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril a efectuat o vizită pastorală în Republica Moldova în septembrie 2013.

Atunci Patriarhul Chiril a spus că principalul scop al vizitei sale în Republica Moldova a fost de a se ruga împreună cu cetăţenii pentru binele ţării noastre: „Principalul scop al vizitei mele este să mă rog pentru prezentul şi viitorul Moldovei. Urmează să evaluam calea ortodoxiei, parcursă de Moldova în ultimii 200 de ani”, a declarat atunci Patriarhul Chiril.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.