01:52:25 29.03.2024
Stiri

Ministrul de Externe al R. Moldova spune cum pot fi CONTRACARATE mișcările separatiste

Politică 09.03.2015 15:28 Vizualizări1475 Autor: Ziarul National
Ministrul de Externe al R. Moldova spune cum pot fi CONTRACARATE mișcările separatiste


Relaţiile economice apropiate cu Europa, nu conflictul, reprezintă cea mai bună modalitate de a contracara mişcările separatiste din Ucraina şi din alte foste republici sovietice, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, Natalia Gherman, într-un interviu pentru USA Today publicat în ediţia online.

„Important este ca Ucraina să avanseze pe calea integrării europene şi să continue să se reformeze conform normelor internaţionale”, a afirmat Natalia Gherman.

„Speculaţiile privind extinderea conflictului din Ucraina generează o impresie de vulnerabilitate pe care oamenii o au despre Ucraina şi Moldova, care nu exista înainte”, a adăugat ea, citată de Mediafax.

În timp ce preşedintele american Barack Obama ia în considerare furnizarea de arme Ucrainei pentru a echilibra sprijinul acordat de Rusia separatiştilor, ministrul moldovean consideră că posibilitatea comerţului liber cu Europa este un insturment mai puternic împotriva ambiţiilor separatiste.

Producătorii din regiunea separatistă moldoveană Transnistria se gândesc deja să-şi modifice standardele pentru a avea mai mult acces pe piaţa europeană, a precizat Gherman.

„Moldova şi Ucraina devin mult mai atractive pentru regiunile lor separatiste datorită modernizării, drepturilor omului, creşterii economice şi avansării spre Uniunea Europeană, care este o zonă de stabilitate”, a adăugat ea. „Dacă devenim mai atractivi în comparaţie cu alte zone (Rusia), oamenii vor face alegerea corectă”, a mai spus ministrul moldovean.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md