Iurie Leancă : Igor Dodon trebuie oprit și trebuie oprit de două ori

Liderul PPEM Iurie Leancă susţine că preşedintele Igor Dodon “trebuie oprit și trebuie oprit de două ori: acum și în 2018, la alegerile parlamentare”. Aceasta pentru că “lupul” Dodon și-a schimbat de câteva ori blana, dar năravul a rămas același – anularea Acordului de Asociere.

Declaraţia a fost făcută astăzi, după ce Igor Dodon a menţionat la Moscova, că în cazul obținerii unei majorități de către PSRM la următoarele alegeri parlamentare formațiune sa va anula Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Astfel, fostul premier a recunoscut că a așteptat de la președintele Dodon să anunțe la conferința comună cu Putin despre anularea restricțiilor economice pentru vinurile moldovenești, facilitarea condițiilor pentru migranții moldoveni sau anunțarea unor proiecte mari de infrastructură pe care Rusia le-ar susține în Republica Moldova, dar nicidecum o declaraţie despre anularea Acordului de Asociere.

“Aș vrea să fie clar pentru toți ce exact vrea să ANULEZE acest Președinte:

– aproape 1 milion de cetățeni moldoveni au circulat în ultimii 2 ani fără vize în UE – ANULAT

– peste 1,2 miliarde euro exporturi moldovenești pe piața UE în 2016 (65% din total), ceea ce înseamnă zeci de mii de locuri de muncă în Moldova – ANULAT

– peste 2,5 miliarde de lei anual în asistență pentru proiecte în Republica Moldova – de la grădinițe până la frigidere industriale pentru agricultori – ANULAT”, a scris Iurie Leancă pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat astăzi, la Moscova, că în cazul obținerii unei majorități de către PSRM la următoarele alegeri parlamentare formațiune sa va anula Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă pe care Dodon a susținut-o cu președintele Federației Ruse, Igor Dodon.

„Am subliniat și anterior că sunt împotriva semnării acestui Acord de Asociere cu UE. Acest Acord nu a adus niciun beneficiu Moldovei, doar am pierdut piaţa rusă. Nu exclud că dacă la următoarele alegeri parlamentare, PSRM va câştiga majoritatea în Parlament, acest Acord va fi anulat”, a spus Igor Dodon.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.