Consilier al lui Trump: NATO trebuie adoptată provocărilor actuale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Afirmația lui Donald Trump conform căreia NATO este o organizație „învechită” ilustrează schimbările produse în lume și nu trebuie interpretată cu semnificația că această alianță ar trebui să rămână în istorie, a declarat marți Anthony Scaramucci, unul dintre membrii echipei de tranziție a lui Trump, el pledând totodată pentru relații mai bune cu Rusia, relatează agenția Reuters.

„NATO funcționează, dar unele lucruri trebuie schimbate și există părți care, cum a spus Donald Trump, sunt ‘învechite’”, a explicat la Forumul de la Davos consilierul viitorului președinte american.

Prin urmare, „trebuie să ne gândim să schimbăm tratatul (NATO) pentru a-l adapta provocărilor secolelor 21 și 22”, a adăugat Anthony Scaramucci, menționând apoi că în același timp este nevoie de relații mai bune cu Rusia.

„Să încercăm să ne înțelegem mai bine (cu Rusia). Trebuie să ne axăm mai puțin pe combaterea comunismului și mai mult pe respingerea islamismului radical”, a subliniat consilierul lui Trump.

În ceea ce privește insistența președintelui ales al SUA ca statele membre ale NATO să-și asume mai mult din costurile pentru apărarea lor, Anthony Scaramucci a susținut această idee despre care a mai spus că este și o reflectare a trecutului lui Donald Trump ca om de afaceri.

Referindu-se la temerile stârnite de modul în care Trump a comunicat unele idei și intenții, consilierul său a estimat că nu este cazul ca respectivele mesaje să provoace îngrijorări.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...