În timp ce aşteptăm ca Samsung să ofere informaţii oficiale cu privire la noile flagship-uri pe care le pregăteşte, nu putem decât să continuăm să analizăm zvonurile ce apar pe internet, cu privire la diversele specificaţii ale dispozitivelor.

Cel mai nou zvon cu privire la Samsung Galaxy S8, dar şi la varianta Plus a telefonului, ne arată că lucrurile se schimbă destul de mult în comparaţie cu varianta anterioară a device-ului. Dacă numerele pe care le propune zvonul sunt corecte, vom avea de-a face cu nişte dimensiuni de ecrane destul de interesante în ceea ce priveşte noul smartphone.

Brandul „Edge” dispare, deoarece se aşteaptă ca ambele modele să aibă un ecran cu margini curbate. Diferenţele de mărime există, dar de această dată nu avem de-a face cu „normal” şi „mare”, ci cu „mare” şi „mai mare”, cel puţin în ceea ce priveşte ecranele.

Samsung Galxay S8 Plus va măsura 152,38 mm lungime şi 78,51 mm lăţime, fiind cu puţin mai mare decât S7 Edge, ce măsoară 150,9 mm pe lungime şi 72,6mm pe lăţime. Cea mai mare parte a suprafeţei creată de aceste laturi va fi dedicată ecranului, mai ales dacă zvonurile cu privire la lipsa butonului Home se adeveresc.

Cei de la gsmarena.com au măsurat diagonala ecranului ce ar rezulta, ajungând la o mărime de 6,3 inch, astfel că telefonul ar ajunge aproape de limita superioară a phablet-urilor.

Şi mai interesant este modelul standard de Galaxy S8, ce măsoară 140,14 mm x 72,20 mm. Este mai scurt, dar mai lat decât actualul S7, ce măsoară 142,4 mm x 69,6 mm. În ceea ce priveşte ecranul, acesta ar putea să aibă o diagonală de 5,7 inch, fiind chiar mai mare decât display-ul de 5,5 inch, de pe S7.

Dacă aceste schiţe se dovedesc a fi reale, vom avea de-a face cu telefoane asemănătoare din punct de vedere al dimensiunilor, dar acestea vor avea ecrane mult mai mari decât predecesorii din serie.