Kremlinul spune nu dezarmării nucleare propuse de Trump: „Anularea sancțiunilor nu este un obiectiv pe agenda Rusiei”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ridicarea sancțiunilor nu este un scop în sine pentru Rusia, care să fie nevoită să sacrifice ceva, mai ales în domeniul securității sale, a declarat Konstantin Kosaciov, președinte Comisiei de relații externe al Consiliului Federației (Senatul) din Rusia, scrie „RIA Novosti”.

Comentariul vine la scurt timp după ce președintele ales al SUA, Donald Trump, a vorbit despre un posibil „schimb” între Rusia si SUA – dezarmare nucleară contra ridicarea sancțiunilor, scrie paginaderusia.ro.

De asemenea, el a amintit că propunerea lui Trump a fost mai degrabă o reflecție, o varianta.

„Trump trebuie să examineze cu atenție motivele pentru care dezarmarea substanțială în acest domeniu nu a devenit o realitate. Dacă respingem demagogia, va fi evident că unul dintre principalele obstacole este punerea în aplicare de către SUA a scutului antiracheta, precum și succesive încercări ale SUA să-și asigure superioritatea unilaterală în alte domenii – dezvoltarea infrastructurii NATO, arme convenționale, arme de precizie, drone, militarizarea spațiului cosmic”, a spus Kosaciov.

La rândul sau, Duma de Stat a cerut să nu să creeze legături de dependență dintre problemele legate de anularea sancțiunilor SUA și securitatea nucleară a Rusiei.

„Sancțiunile sunt un proces reciproc, care într-o anumită măsură a avut efect negativ și asupra economiei țărilor occidentale. De aceea, trebuie să discutăm în contextul restaurării dialogului constructiv și pragmatic, indiferent cât de greu nu ar fi”, a spus Leonid Slutsky, șeful Comisiei pentru Afaceri Internaționale din Duma de Stat.

Anterior, Donald Trump a spus că, după inaugurarea sa, va oferi Moscovei un acord de reducere a arsenalului nuclear în schimbul eliminării sancțiunilor anti-ruse.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...