Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (VIDEO) Patru membri ai Platformei…

(VIDEO) Patru membri ai Platformei DA părăsesc formațiunea. Acuzații și replici dure

Patru membri ai Organizației Teritoriale a Partidului Politic Demnitate și Adevăr (PPDA) din raionul Orhei au anunțat că părăsesc formațiunea. Anunțul a fost făcut astăzi, 16 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, de către grupul de inițiativă format din Ion Levinţa, Ghenadie Dodon, Vasile Silvestru și Ion Jingan. Grupul de inițiativă i-a acuzat pe Andrei Năstase și pe Chiril Moțpan pentru o serie de fărădelegi.

„În loc să se ocupe de construcția și consolidarea partidului, ei se plimbă peste hotare cerșind bani de la diasporă și de la cetățenii din țară, sub pretextul consolidării bazei financiare a partidului. Milioane de lei au fost strânse în PMAN în timpul acțiunilor de protest. Unde sunt banii? Cine i-a văzut și cine i-a cheltuit?”, se întreabă membrii grupului.

De asemenea, aceștia susțin că nu mai au încredere în condicerea partidului.

„Conducerea acestei formațiuni nu ne mai reprezintă. Nu mai avem încredere în Andrei Năstase și apropiații lui care doresc numai bani și putere. Țara are nevoie de un partid politic al poporului, care să-i reprezinte, cu un lider – cu caracterm cinstit, sincer, susținut de o echipă de oameni patrioți și curați, care vor munci cu dăruire pntru țară și popor”, susțin reprezentanții grupului de inițiativă”, opinează Ion Levița.

Nu a întârziat să vină cu o reacție și Chiril Moțpan, membru PPDA.  „Organizația Teritorială Orhei nu pleacă nicăieri. Pleacă gunoaiele”, a scris Moțpan pe pagina sa de pe Facebook.

„Pe data de 15 ianuarie, la solicitarea Consiliului OT Orhei am avut, împreună cu dl Andrei Năstase, o întâlnire cu un grup de membri de partid și susținători ai Platformei DA Orhei. Se presupunea că vom avea un dialog, un schimb de păreri privind situația din cadrul organizației și identificarea unor acțiuni menite să deblocheze situația de incertitudine, apărută după mai multe întâlniri ale lui Ion Levința, actualul președinte al organizației teritoriale, cu individul pre nume Nicolae Gârbu. Aceștea au complotat zile în șir pentru a convinge membrii organizației teritoriale să adere la un efemer proiect politic al lui Nicolae Gârbu și Vasile Iacubov, foști membri ai Birolui Politic al Platformei Demnitate și Adevăr.
Bolnav de iubire pentru sine, orbit de orgoliu și banii promiși de Gârbu și compania, Ion Levința a insinuat tot felul de inepții, învinuiri fantasmogorice, accentuând că nu a fost apreciat după merit. Dar, totodată,s-a deconspirat! Victor Mudrea, vicepreședinte, președinte al organizației municipale Orhei, a declarat în fața tuturor, ca Gârbu le-a promis câte 10.000 de lei, mașină și oficiu dacă aderă la gașca lui. Mudrea a refuzat. Levința, însă, se plimbă cu mașină nouă.
Astăzi acest Levința anunță că părăsește partidul…

Organizația Teritorială Orhei nu pleacă nicăieri. Ea rămâne fidelă idealurilor pentru care luptă Platforma Demnitate și Adevăr. Așa a fost întotdeauna: gunoaiele ies la suprafață. Iar Platforma Demnitate și Adevăr prin autopurificare devine mai puternică”, susține Moțpan.

Ion Levința a negat aceste acuzații, declarând că acestea sunt doar niște invenții. „Înainte, când pleca cineva din partid  mă întrebam de ce fac acest lucru? Însă, treptat, am înțeles de ce au plecat…”, a declarat Levința.