O moldoveancă fostă miss Italia face „deszăpezire” în România: Are contracte de peste 3,5 milioane de euro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O moldoveancă fostă miss Italia este proprietara unei firme care deszăpezește de urgență drumurile din România.

În județul Vâlcea, zăpada de pe o parte din şosele a încăput pe mâinile unei firme deosebite: este deţinută la vedere de două tinere surori din Republica Moldova, cea mai mică fiind o fostă Miss Italia nel Mondo.

În spatele surorilor Diana şi Marcela Curmei, în umbră, stă însă altcineva. Cu acţiuni la purtător. Este vorba despre milionarul Remus Truică, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, trimis în judecată pentru corupţie, acţiunile fiind acum sub sechestru în dosarul Ferma Băneasa-prinţul Paul.

Potrivit Gândul.info, o parte din drumurile din Vâlcea sunt deszăpezite de firma Wins Construct Project, din Bucureşti, deţinută la vedere de Diana şi Marcela Curmei, două surori din Chişinău. Contractul a fost câştigat de firma respectivă fără licitaţie publică, la procedura de urgenţă, prin negociere directă, la fel ca toate contractele din această iarnă atribuite de Secţia Drumuri Râmnicu Vâlcea.

Diana Curmei a fost Miss Italia nel Mondo, titlu câştigat în 2009, la vârsta de 19 ani. Tatăl ei, Victor Curmei, trăieşte la Chişinău şi deţine o firmă agricolă, Agroexim, care se ocupă cu exportul cartofilor în peste 18 ţări, inclusiv în România, conform site-ului de prezentare. Tinerele mai deţin împreună o firmă de comerţ pe internet, Vogue Voitto, înfiinţată în 2015 în Bucureşti.

Firma nu se află la primul contract într-ale şoselelor, în 2015 mai câştigând întreţineri de drumuri din judeţele Argeş şi Dâmboviţa, în asociere cu alte firme (una dintre ele, Via Strade International, fiind fondată în 2015 de soţul fostei senatoare PDL Cornelia Cazacu şi de partenerul acestuia de afaceri, foşti acţionari la Eurovia Construct, firmă abonată la contracte de asfaltare pe vremea guvernării PDL) sau de una singură. În total, Wins Construct Project a câştigat din contractele de asfaltare şi deszăpezire cel puţin 16 milioane de lei (peste 3,5 milioane de euro), în perioada 2015-2016


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...