Potrivit şefei Direcţiei finanţe, Veronica Herţa, autorităţile municipale au acumulat datorii din luna precedentă, plus luna curentă, în valoare de aproximativ 125 de milioane de lei.

„Luna trecută ni s-a recomandat să luăm un împrumut de la băncile comerciale. Nu în formă scrisă, dar aşa şi am făcut. Până pe data de 15 se achită salarii, iar astăzi e deja 9. Dacă nu vom primi transferurile, va trebui să găsim o soluţie”, a precizat Herţa în cadrul şedinţei Consiliului Municipal.

În replică, primarul Dorin Chirtoacă i-a sugerat subalternei sale să recurgă la aceeaşi metodă până când se va stabiliza situaţia la nivelul autorităţilor centrale.

„Având în vedere că datoriile depăşesc de două ori fondul de salarizare, altă soluţie decât procedarea la un împrumut pe termen scurt pentru achitarea plăţilor salariale faţă de angajaţii din domeniul educaţiei, dar şi din celelalte domenii, nu sunt”, a adăugat edilul.

Potrivit lui Chirtoacă, situaţia este cu atât mai ciudată, cu cât în cei opt ani de activitate, primăria rareori s-a confruntat cu asemenea cazuri.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.