Șase persoane au ajuns la spital, intoxicate de sobele defecte!

Şase persoane au ajuns, pe parcursul ultimelor 24 de ore, la spital, după ce au folosit sobele de încălzit din propriile locuințe. În primul caz, au avut de suferit trei persoane inclusiv un copil din localitatea Crihana Veche din raionul Cahul. Un bărbat în vârstă de 22 de ani, o femeie de 21 de ani și un copil de doar 8 luni au ajuns la spital în seara zilei de duminică după ce s-au simțit rău.

Cei trei au fost investigați de medici, care au stabili că starea acestora este medie stabilă oferindu-le asistența necesară.  Primele cerectări arată că cel mai probabil persoanele s-ar fi intoxicat de la soba defectă. Toate circumstanțele urmează a fi elucidate.

Un alt caz în care au avut de suferit alți trei oameni a avut loc în această dimineață în orașul Ungheni. Două  femei în vârstă de 50 de ani și 23 de ani, dar și un bărbat în vârstă de 25 de ani au chemat urgența după ce s-au trezit dimineața în propria locuință.

Oamenii au lăsat focul pe noapte în sobă și cel mai probabil s-au intoxicat cu monoxid de carbon. La moment starea acestora este stabilă, iar organele de resort vor stabili toate circumstanțele acestui caz.

Serviciul Situații Excepționale atenționează persoanele să respecte regulile de utilizare a sobelor. Pompierii recomandă ca acestea să fie stinse pe noapte, iar încăperile să fie aerisite.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.