15:30:06 28.03.2024
Stiri

Primăria Chișinău ia credite din bănci pentru a plăti salariile profesorilor

Social 09.03.2015 12:35 Vizualizări1606 Autor: Stela Mihailovici
Primăria Chișinău ia credite din bănci pentru a plăti salariile profesorilor


Autoritățile municipale întâmpină probleme, pentru a doua lună consecutiv, la plata salariilor angajaților din domeniul educației. Primăria este nevoită să ia credite din bănci pentru a achita salariile, deoarece Ministerul Finanțelor nu transferă la timp resursele financiare necesare în acest sens. Problema a fost discutată la ședința de astăzi a Primăriei.

Șefa Direcției finanțe, Veronica Herța, a precizat că datoriile acumulate la plata salariilor constituie în prezent 30 de milioane de lei.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, afirmă că astfel de situații nu au mai fost întâlnite în ultimii opt ani. „Problema nu este că nu vin banii de la Guvern, ci cât de repede ajung mijloacele financiare la municipalitate pentru întreținerea domeniului educației. E vorba de 150 de milioane de lei pentru plăți salariale. După ce s-a făcut reforma, ceea ce ține de salarii și cheltuieli curente este asigurat de Guvern. Noi adăugăm bani pentru clasele cu profil artistic și sportiv și mai dăm la reparație”, a explicat edilul.

Pentru ca angajații din educație să-și primească la timp salariile, Primăria a luat mai multe împrumuturi pe termen scurt de la diferite instituții bancare, iar banii sunt rambursați într-o lună sau două, când ajung mijloacele financiare de la Ministerul Finanțelor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md