(video) Vezi cât de fluent vorbește limba română ambasadorul SUA în Republica Moldova

13726623_10154489424359081_935369112069076502_n

Ambasadorul SUA James D. Pettit a efectuat în aceste zile prima sa vizită la Edineț. În cadrul vizitei ambasadorul s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice locale, precum și cu oamenii de afaceri din localitate pentru a discuta despre situația economică și politică din regiune.

Ambasadorul a postat și un filmuleț video în care menționează într-o română curată activitățile întreprinse la Edineț, dar și că a rămas impresionat de acest oraș. James D. Pettit se află în Republica Moldova de doi ani, iar în acest răstimp a reușit să învețe limba română mai bine chiar și decât unii cetățeni, menționând anterior că a învățat această limbă din respect pentru poporul Moldovei. Ambasadorul a început să studieze limba română la școala pentru ambasadori de la Washington, unde a avut mai mulți profesori originari din București. Astăzi, domnul Pettit vorbește liber în limba română, precum și rusa, germana, chineza și spaniola.

Împreună cu voluntarii Corpului Păcii, Ambasadorul s-a întâlnit cu elevii și pedagogii Liceului Ucrainean „V. Suhomlinski” și a vizitat Stația de pompieri din Edineț, care a fost renovată în 2013 ca parte a programului Comandamentului European al SUA pentru dezvoltarea capacității de acordare a ajutorului în cazul dezastrelor în regiunile rurale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente