Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (VIDEO) Flashmob în susținerea jurnaliștilor…

(VIDEO) Flashmob în susținerea jurnaliștilor de la JurnalTV

Zeci de cetățeni au participat astăzi la un Flashmob în susținerea JurnalTV. Oamenii cer să fie încetate presiunile asupra jurnaliștilor și a trusturilor media incomode. Protestul vine în contextul declarațiilor pe care le-a făcut administrația Jurnal TV zilele trecute, prin care anunțau că au fost somați să părăsească în regim de urgență sediul pe care-l închiriază de 7 ani într-un centru comercial.

Mai multe grupuri de cetățeni care s-au mobilizat pe Internet au venit să susțină jurnaliștii de la Jurnal Trust Media. Aceștia au scandat mesaje de încurajare a jurnaliștilor să-și facă meseria cum știu ei mai bine.
”O televiziune, care de mai mulți ani a susținut cetățenii Republicii Moldova, acum are nevoie de susținerea lor. Fără o televiziune liberă, vocile disperate, sărăcite și triste nu vor mai fi auzite. Acum, mai mult ca niciodată, există un pericol ca lumina și rezistența în Moldova să nu se mai aprindă niciodată. (…) 80% din presa Republicii Moldova aparține unui singur om, care în aceste momente a mai dat o lovitură și s-a mai apropiat, cu pași lenți, pentru a captura definitiv statul. Următorul pas este ca acest individ să ajungă prim-ministru, iar fără o televiziune care poate mobiliza cetățenii, cu siguranță asta îi va reuși”, a declarat Dinu Plângău, unul dintre organizatori și membru al Platformei Demnitate şi Adevăr.

Televiziunea Jurnal TV a anunțat că, începând cu ziua de luni, 16 ianuarie 2017, ora 00:00, postul va avea o grilă de emisie nouă, fiind păstrate doar câteva produse originale. Instituția anunță că nu-și poate desfășura corect activitatea din cauza situației din țară. ZdG precizează că postul de televiziune Jurnal TV este deținut de o companie germană, al cărui beneficiar este omul de afaceri Victor Țopa. În ultimii ani, televiziunea s-a remarcat printr-o politică de opoziție față de un alt om de afaceri, astăzi președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc, cel care deține alte patru posturi TV.

Sursa Video: www.ZdG.md