Maia Sandu: „Presa care îndrăznește să critice regimul Plahotniuc-Dodon este în pericol”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Presa care îndrăznește să critice regimul Plahotniuc-Dodon este în pericol. De această părere este lidera Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu.

Într-un mesaj pe o rețea de socializare, Sandu se declară solidară cu cu instituțiile de presă libere, declarând că trebuie „să ne apărăm dreptul la informare şi liberă exprimare”, în contextul în care postul de televiziune Jurnal TV este supus multiplelor atacuri, iar recent conducerea instituției a anunțat că din 16 ianuarie curent televiziunea va avea o nou grilă și un sediu nou.

„Presa care îndrăznește să critice regimul Plahotniuc-Dodon este în pericol. Rând pe rând, instituțiile media care demască fărădelegile comise de corupții de la guvernare sunt intimidate, hărțuite, puse în condiții extreme de activitate, care duc la închiderea lor. Jurnal TV este o sursă de informare pentru mulţi oameni şi aşa trebuie să rămână. Trebuie să ne solidarizăm în jurul ultimelor instituţii de presă liberă şi să ne apărăm dreptul la informare şi liberă exprimare”, a scris Maia Sandu pe o rețea de socializare.

Postul de televiziune Jurnal TV va avea o grilă de emisie nouă începând de luni, 16 ianuarie, fiind păstrate doar câteva produse originale.

Conducerea postului de televiziune a anunțat joi, prin intermediul unui comunicat de presă, că este nevoit să-și părăsească actualul sediu și că este supus unor persecuții din partea „regimului oligarhic”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...