„Jurnal TV, unul dintre puţinele posturi care ne oferă şansa să auzim voci şi informaţii alternative în audiovizualul din Republica Moldova, îşi va înceta existenţa în formula actuală pentru nu se ştie cât timp. Un conflict administrativ – nişte restanţe la plata chiriei, care au fost invocate pentru a forţa evacuarea Jurnal TV din sediul pe care îl ocupă – are toate semnele unui atac politic, ale unei ordinare reglări de conturi. Nu e pentru prima dată când ranchiuna şi setea de răzbunare sunt drapate în straiele unui litigiu juridic – mai uşor de susţinut, decât brutala închidere prin „ucaz” - în faţa partenerilor europeni şi americani, a căror opinie, referitoare la situaţia postului Jurnal TV, ar fi de rigoare să o cunoaştem”, a declarat Vitalie Ciobanu.

Publicistul şi scriitorul mai spune că apreciază efortul pe care l-a făcut vreme de şapte ani Jurnal TV pentru a menţine un climat respirabil în Republica Moldova.

„În ce mă priveşte, fără să împărtăşesc toate punctele de vedere exprimate de acest post TV – era şi imposibil! –, şi fără să agreez tonul şi stilistica anumitor emisiuni, apreciez efortul pe care l-a făcut vreme de şapte ani această instituţie de presă pentru a menţine un climat respirabil în Republica Moldova (stat asociat la Uniunea Europeană, dacă-şi mai aduce aminte cineva), şi vreau să mulţumesc colegilor şi confraţilor de acolo, scriitori şi jurnalişti, realizatori ai unor programe la care am fost invitat şi eu nu de puţine ori să particip: „Cabinetul din Umbră”, şi Punctum”, a adăugat editorialistul.

„Fără Jurnal TV ar fi fost greu să ne imaginăm pluralismul de opinie în Moldova, dezbaterile libere, coagularea unui spirit civic autentic. În general, ar fi fost greu să probezi democraţia ca realitate palpabilă în Republica Moldova, nu doar ca produs de export, propagandistic, lansat pentru obţinerea de granturi şi indulgenţe occidentale”, a mai menţionat Vitalie Ciobanu.