„SkyTower”: La baza rezilierii contractului cu Jurnal TV stau datoriile pentru plata chiriei

skytower

Compania „Capital Estate” SRL, ce administrează şi deţine în proprietate Centrul Internaţional de Business SKYTOWER, explică că motivele care au stat la baza rezilierii contractului de închiriere a „Jurnal de Chişinău Plus” SRL (Jurnal Trust Media) sunt datoriile pe care Jurnal Trust Media le avea la plata chiriei.

„Decizia de a rezilia Contractul de Locaţiune a venit în strictă conformitate cu prevederile contractuale şi legale, după mai multe negocieri şi tentative amiabile de recuperare a datoriilor pentru plata chiriei. Din păcate, obișnuința de neexecutare a obligațiilor contractuale ce țin de achitarea datoriilor durează de mai mulți ani, iar aceasta se răsfrânge negativ asupra activității noastre economice”, se precizează în comunicatul companiei.

Totuși, menționăm că în comunicat nu este specificată nici suma datoriei și nici perioada exactă în care Trustul Media nu și-a onorat obligațiunile față de proprietarul clădirii.

„Suntem o companie cu investiţii străine și avem obligațiuni față de creditorii noștri. Această problemă a fost discutată în repetate rânduri cu Jurnal TV, dar așa și nu a fost depășită situația creată. Jurnal TV a avut oricând posibilitatea să-și onoreze în termen, conform prevederilor contractuale obligațiile de plată, prin urmare, în strictă conformitate cu prevederile Contractului de Locaţiune, a fost luată decizia de reziliere a Contractului și a fost adusă la cunoștința Jurnal TV în termenul stabilit de Contract”, se menționează în comunicatul compania “Capital Estate” S.R.L. ce administrează Centrul Internaţional de Business SKYTOWER.

Amintim că astăzi, 12 ianurie Jurnal Trust Media a venit cu o declarație prin care a anunțat că trebuie să părăsească sediul în 35 de zile și că își modifică grila de emisie, unde își va păstra doar câteva produse originale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente