Mike Pompeo, propus pentru șefia CIA: Raportul despre atacurile cibernetice ale Rusiei e credibil

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republicanul Mike Pompeo, propus pentru șefia CIA de către președintele ales al Statelor Unite ale Americii (SUA), Donald Trump, a afirmat că acceptă concluziile raportului cu privire la implicarea Rusiei în atacurile cibernetice împotriva Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, informează joi Reuters.

În cadrul audierii de confirmare din cadrul Senatului american, Pompeo a declarat că el crede că hackerii ruși au acționat la cererea liderilor de la Moscova.

Viitorul șef al CIA a mai spus că nu este de acord cu metodele de tortură folosite în trecut de către agenția de spionaj americană la interogatorii, mai ales cele care sunt respinse de manualele de procedură militară, și că nu ar începe un astfel de program nici dacă președintele ales i-ar cere acest lucru.

Mai mult, Pompeo a spus că agenția este formată din profesioniști și că a văzut angajați „care trec și prin foc”, o afirmație care îl contrazice pe Trump, care a criticat agenția de mai multe ori. În opinia republicanului, CIA a fost influențată politic, contrazicându-l astfel pe Michael Flynn, consilierul pentru probleme de securitate al lui Trump.

Publicația americană Politico scrie că miza audierii lui Pompeo este ca el să dovedească faptul că poate aduce pacea între Trump și agenția de spionaj americană.

Pompeo, un congresman conservator care reprezintă statul Kansas, apare în fața Comisiei pentru Servicii din Senat la doar o zi după ce Trump a acuzat serviciile de informații că îl tratează în stil „nazist”.

Spre deosebire de Trump, Pompeo este un critic acerb al Rusiei, a etichetat drept inacceptabilă anexarea Crimeii și a susținut sancțiunile economice impuse Moscovei. Mai mult, a fost unul dintre susținătorii desfășurării de trupe ale NATO pe flancul estic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...