„Jurnalul era ultimul bastion în calea acaparării statului de către crima organizată, iar „Cabinetul din Umbră”, indiferent de supărările de moment, a fost emisiunea care mi-a dat aripi în jurnalism...”, scrie jurnalistul, comentând astfel anunţul făcut astăzi de conducerea Jurnal Trust Media.

„Celor care cred ca aşa poţi să închizi gura unor jurnalişti care refuză să se culce sub oligarhie, le pot spune că Jurnalul a renăscut din cenuşă nu o singură dată. O va face din nou, sunt convins, pentru că este un post de televiziune NECESAR pentru Moldova”, a declarat Vitalie Călugăreanu.

Precizăm că administraţia Jurnal Trust Media a anunţat astăzi reformarea postului de televiziune în legătură cu atacurile la care a fost supusă instituţia de-a lungul activităţii sale şi care s-au înteţit în ultima perioadă, culminând cu rezilierea unilaterală şi necondiţionată a contractului de locaţiune de către proprietarul în care Jurnal TV îşi are sediul de şapte ani.

Considerăm imposibilă şi inoportună desfăşurarea unei activităţi normale a trustului în condiţiile actuale. Având de ales între a sista definitiv funcţionarea Jurnal TV şi a găsi o modalitate de a fi şi în continuare alături de spectatorii noştri, am optat pentru o formulă nouă de televiziune a rezistenţei în faţa unui regim antipopular. Anunţăm că, începând cu ziua de luni, 16 ianuarie 2017, ora 00:00, postul Jurnal TV va avea o grilă de emisie nouă, fiind păstrate doar câteva produse originale.

Declarăm ferm că pe parcursul acestor şapte ani am făcut tot ce ne stă în puteri pentru a promova adevărul, însă lupta cu un sistem oligarhic care şi-a subordonat întregul stat şi toate instituţiile este una inegală. O singură televiziune care activează pe cont propriu şi din mijloace private, fără niciun ajutor din interior sau exterior, nu este în stare să concureze cu cineva care ignoră orice reguli civilizate de joc”, se spune în declaraţia conducerii trustului.