Expoziția „Cu gândul la Paul…” ajunge la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii din Republica Moldova și a Zilei Culturii Naționale din România, celebrate la 15 ianuarie, Galeria Romană, în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova și cu Muzeul Național de Artă al Moldovei, au plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției „CU GÂNDUL LA PAUL…”, ce va avea loc luni, 16 ianuarie 2017, ora 15.00, la Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău.

„Cândva, demult, domnul Paul Gherasim îmi spunea că și-ar dori o expoziție de artă românească la Muzeul Național de Artă din Chișinău. Această dorință i s-a împlinit.” (Emil Ene, Galeria Romană)

Expoziția va fi deschisă până la data de 26 februarie 2017.

În fiecare an, în preajma marilor Sărbători creștine Paștile și Nașterea Domnului, maestrul Paul Gherasim se îngrijea ca iubitorii artei să primească o bucurie: organiza o expoziție în care se regăsea iubirea – a sa și a artiștilor din Grupul Prolog – pentru Dumnezeu. Anul trecut, în vară, Paul Gherasim a plecat la Domnul.

Paul Gherasim a fost mentor spriritual pentru mulți semeni. Nu și-a făcut o profesie din acest har al său, ci vorbea cui avea plăcerea să-l asculte. A fost și un îndrumător pentru colegii de breaslă. Nu i-a „învățat”, ci i-a făcut „să vadă”. Pentru că „atunci când faci școală văzând, îți dai seama de neputința ta. Și văzând cât ești de neputincios, te smerești”. Arta lui Paul Gherasim este ca o declarație de smerenie. Paul Gherasim a simțit că arta din România are nevoie de această smerenie. Așa s-a născut Grupul Prolog.

expozitia-cu-gandul-la-paul-ajunge-la-chisinau-muzeul-national-de-arta-al-moldovei-gazduieste-vernisajul-organizat-in-memoria-lui-paul-gherasim-217353


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...