'Cred că difuzarea unor asemenea informaţii este o ruşine' pentru serviciile secrete, a spus Trump în faţa a circa 250 de ziarişti care au participat la prima sa conferinţă de presă după alegerile din 8 noiembrie.

'Toate sunt ştiri false, invenţii, ceva ce nu s-a întâmplat', a asigurat Trump, criticând în special postul CNN şi website-ul BuzzFeed, cele care au mediatizat cel mai mult respectivele informaţii. 'Cred că este scandalos, scandalos, că serviciile de informaţii au permis (publicarea) unei informaţii care s-a dovedit eronată şi falsă', a insistat el. 'Este ceva ce numai Germania nazistă ar fi făcut, şi a făcut', a apreciat în continuare viitorul preşedinte.

Potrivit postului CNN şi cotidianului New York Times, şefii serviciilor secrete americane i-au prezentat lui Trump, dar şi lui Barak Obama şi mai multor responsabili ai Congresului, o sinteză a unui document de 35 de pagini ce conţine informaţii potenţial compromiţătoare despre viitorul preşedinte, inclusiv aventuri cu prostituate la Moscova, precum şi detalii despre presupuse legături ale anturajului său cu Rusia. Website-ul BuzzFeed a publicat acel document în integralitatea sa.

Notele cuprinse în respectivul document au fost redactate între iunie şi decembrie 2016 de către un fost agent al serviciilor secrete britanice pentru adversarii politici ai lui Trump.