(VIDEO) Trump: Dacă lui Putin îi place de mine este un plus, nu un lucru rău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a recunoscut miercuri pentru prima dată că Rusia ar putea fi în spatele atacurilor cibernetice împotriva Partidului Democrat, însă el a criticat sever relatările apărute în presă cu privire la informațiile compromițătoare despre el pe care le-ar avea Moscova, calificându-le drept „știri false” răspândite de adversarii săi politici cu ajutorul serviciilor secrete, relatează agențiile internaționale de presă.

„Cred că a fost Rusia” a spus Trump la prima sa conferință de presă după câștigarea alegerilor prezidențiale, recunoscând explicit posibilitatea ca Moscova să fi atacat cibernetic serverele formațiunii care a susținut-o pe Hillary Clinton, rivala sa în cursa prezidențială.

Referindu-se la subiectul principal al zilei, adică relatărilor potrivit cărora Rusia ar dispune de informații compromițătoare despre el, Trump a spus este vorba numai despre „știri false” realizate pe baza unui document pe care serviciile secrete americane l-au lăsat să se scurgă în presă și au fost preluate de acea parte a mass-media care i-a fost ostilă și în timpul campaniei electorale.

Întrebat cum comentează informațiile precum că Vladimir Putin l-a ajutat să câștige alegerile, Trump a spus că dacă „Putin îl place pe Trump este un plus, nu un minus”.

„Rusia ne poate ajuta să luptă cu ISIS. Care este o prioritate în acest moment”, a mai spus Trump, acuzând că actuala administrație a contribuit la crearea organizației teroriste prin abordarea greșită a problemei.

El a mai spus că dorește să se înțeleagă cu Putin și că există șanse să reușească asta.

„Dar dacă nu reușesc, crede cineva că Hillary Clinton ar fi fost mai dură decât mine cu Putin? Crede cineva din această sală acest lucru?”, a mai menționat președinte ales al SUA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...