Actualitate

Scrisoare deschisa adresata Irinei Radu, presedinte director general TVR. Efectul fluturelui

Prea ocupați, prea lipiți de concret, încântați de mizele mici care în chip bovaric ni se arată ca fiind mari, uităm de geografia națională și acceptăm prea des faptul că hărțile vechi, sovietice, sunt cele bune pentru învățătura noastră.

Lăcustele contemporane trudesc să amputeze dorurile istorice ale românilor și găsesc, vai, în seva copacului local multă hrană pentru a-i veștejii ramurile. Fie că se numesc UDMR sau altcumva, armatele larvare necrozează orice instinct național, ocupă poziții în tranșeele deciziei și murdăresc cu influența lor orice cade dincolo de interesul propriu.

S-au așezat mai ieri deasupra televiziunii publice, au încolăcit-o și nu prididesc acum cu mărturisirile de dragoste trimise omului din fruntea TVR. A fost suficient și IRINA RADU a cedat. A cedat Ardealul. A cedat stația TVR Cluj maghiarilor. Omul de la Cluj, cuprins de silă și înjosit nu a înțeles atunci și nu pricepe nici acum înjurăturile Bucureștiului. Cică ar fi haiduc și iubitor de Moldova. Republica Moldova.

Aripile de la Cluj au început să bată, iar cutremurul de la Chișinău e anunțat deja în edițiile speciale din presa țării. JURNALUL, TIMPUL, EVZ, televiziuni importante și mari jurnaliști moldoveni mărturisesc prețuirea lor pentru Cluj, pentru oamenii locului și pentru TVR Cluj. Nu pricep, Doamne, nici ei, de ce Moldova ar putea fi un pretext sau, și mai mult, un cap de acuzare pentru a frânge un om, un proiect și poate chiar un ideal. Toate astea doar ca răspuns umil la sprijinul pentru putere promis de grofii din UDMR. 

Semnat de un alt grup de jurnaliști din TVR

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *