În raioanele Căuşeni şi Stefan Vodă se circulă cu dificultate în satele Săiţi, Ştefăneşti, Plop-Ştiubei, Florica şi Copanca. Lângă satul Grigorievca a fost interzisă deplasarea a şase autocamioane pentru a nu îngreuna accesul autospecialelor de deszăpezire.

Pentru moment, pe drumurile naţionale şi locale sunt antrenate 323 de autospeciale de deszăpezire.

Totodată, posturile vamale Săiţi, Ceadâr-Lunga 1, Ceadâr-Lunga 2, Tudora, Palanca, Vulcăneşti, Soroca şi Cosăuţi sunt blocate în totalitate. Restricţii parţiale de circulaţie sunt la posturile Basarabeasca şi Mirnoe. Celelalte posturi vamale şi puncte de trecere activează în regim normal. Autorităţile anunţă că în România toate drumurile de ieşire din Galaţi sunt impracticabile.

Ministerul Educaţiei anunţă că a fost sistată activitatea a nouă instituţii de învăţământ general (Cahul: 3 instituţii - 243 de copii, Cantemir: 2 instituţii - 447 de elevi, Căuşeni: 2 instituţii - 265 de elevi, Sângerei: 1 instituţie - 186 de elevi, Taraclia: 1 instituţie - 235 de elevi).
 
În acelaşi timp, 25 de grădiniţe şi-au întrerupt activitatea ca urmare a frecvenţei reduse (Leova, în 9 grădiniţe - 273 de copii , Ocniţa, în 7 grădiniţe - 312 copii, Briceni, în 3 grădiniţe - 161 de copii, Cahul, în 4 grădiniţe - 244 de copii, Taraclia - 2 grădiniţe, 146 de copii).

Codul galben de ninsori puternice rămâne în vigoare. Avertizarea meteorologică este valabilă pentru centrul şi sudul ţării, dar şi pentru unele raioane din nord. Potrivit meteorologilor, astăzi se prevăd ninsori puternice, iar noul strat de zăpadă va fi de 5-10 cm. Meteorologii mai anunţă că, izolat, se vor forma troiene.