Participare record preconizată la cea de a 47-a ediţie a Forumului Economic Mondial de la Davos

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cea de a 47-a ediţie a Forumului Economic Mondial (WEF), care va fi organizată în perioada 17 – 20 ianuarie la Davos (Elveţia), va înregistra o participare record, fiind aşteptaţi circa 3.000 de reprezentanţi ai mediului de afaceri şi lideri politici, iar vedeta este preşedintele Chinei, Xi Jinping, care va fi primul şef de stat chinez care va participa la Forumul de la Davos, informează AFP.

În acest an, Forumul de la Davos are drept cuvânt de ordine „un leadership receptiv şi responsabil”, a declarat marţi preşedintele fondator al Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab. „Principalul punct de interes al reuniunii din acest an va fi delegaţia chineză fără precedent, care va fi condusă de preşedintele Xi Jinping”, a subliniat Klaus Schwab. „Va fi de asemenea un interes sporit pentru întrebările legate de Brexit şi viitorul Europei”, a adăugat Schwab. În sfârşit, participanţii vor evoca „aşteptările legate de noua administraţie americană”, a spus Schwab.

Noul preşedinte al SUA, Donald Trump, va depune jurământul în data de 20 ianuarie, ultima zi a Forumului de la Davos. Noua administraţie de la Casa Albă va fi reprezentată la Davos de Anthony Scaramucci, care face din echipa de tranziţie a preşedintelui Trump, alături de o delegaţie a administraţiei Obama, condusă de vicepreşedintele Joe Biden şi secretarul de stat John Kerry.

Noul secretar general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, va fi prezent şi el la Davos precum şi miniştrii reprezentând 70 de ţări, în special state G20.

Lumea afacerilor va fi reprezentată de directorii generali ai aproximativ 1.000 de companii, printre care chinezii Jack Ma, fondatorul grupului de distribuţie online Alibaba, Wang Jianlin, directorul grupului de investiţii imobiliare şi divertisment Wanda, şi Zhang Yaqin, preşedintele Baidu, o versiune chineză a motorului de căutare online Google.

La Davos vor fi şi personalităţi din lumea divertismentului precum actorii Matt Damon, co-fondatorul ONG-ului Water.org, şi Forest Whitaker, care a demarat o iniţiativă denumită Whitaker peace & Development.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...