Rusoaica, în vârstă de 29 de ani, fost număr unu mondial, a primit iniţial o pedeapsă de doi ani, în martie 2016, după ce a fost depistată pozitiv la un control de rutină, cu substanţa denumită meldonium.

Ulterior, în octombrie, în urma recursului făcut de sportivă, i s-a redus suspendarea la un an şi trei luni. Şarapova, care are ca sponsor principal compania Porsche, se va întoarce în tenis fără a fi inclusă în clasamentul WTA şi a avut nevoie de un wild-card din partea organizatorilor de la Stuttgart, pentru a putea intra pe tabloul principal.

”Nu aş fi putut fi mai fericită. Joc primul meu meci de revenire în circuit la unul dintre turneele mele favorite. Abia aştept să-mi văd fanii minunaţi şi să fac din nou ceea ce îmi place”, a spus jucătoarea din Rusia.

Şarapova, care este câştigătoare a 5 turnee de Grand Slam (Roland Garros - 2, Australian Open, Wimbledon si US Open - 1), a triumfat de trei ori consecutiv în competiţia de tenis de la Sttutgart din Germania, din 2012 şi până în 2014. Rusoaica a jucat ultimul său meci din circuitul WTA la Melbourne, în ianuarie 2016.