Ghimpu, despre retragerea cetățeniei lui Băsescu: „Legea-i lege”. El să se ocupe de România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susține că nu a fost de acord ca Traian Băsescu să primească cetățenia Republicii Moldova, el refuzând o astfel de cerere din partea fostului lider de la Cotroceni încă în perioada în care ocupa funcția de președinte interimar.

Ghimpu a declarat că Băsescu nu ar fi trebuit să primească cetățenia Republicii Moldova, întrucât Moldova e doar o parte a României.

„Eu încă de când eram președinte interimar i-am spus asta. Nu înțeleg ce i-a trebui lui această cetățenie”, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Pe de altă parte, el nu a condamnat gestul președintelui Igor Dodon, de a-i retrage cetățenia lui Băsescu.

„Curtea Supremă o să se expună. Sunt anumite condiții. O să vedem. Legea-i lege”, a precizat Ghimpu.

Comentând posibilitatea că Băsescu a luat cetățenia moldovenească pentru a-și extinde partidul în Republica Moldova, liderul liberal a răspuns: „Ar fi bine el să se ocupe acolo de România, să facă legi, ca țara să se dezvolte, să fie mai atractivă pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru a face unirea. Nu poate el să fie deputat și la Chișinău și la București”.

„Dar dacă vin mâine rușii și fac un partid aici și pentru unirea cu Rusia? Hai să fim mai calculați”, a mai comentat Mihai Ghimpu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...