Rusia răspunde ironic la sancțiunile americanilor: „Au căzut în mania sancțiunilor”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Noile sancţiuni împotriva Rusiei impuse de către Washington reflectă „inadecvarea” preşedintelui în exerciţiu Barack Obama, a declarat marţi adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Riabkov, notează agenţia Xinhua.

„Inadecvarea liderilor de la Washington, care au căzut în mania sancţiunilor, este evidentă pentru toţi”, a afirmat Riabkov, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

Luni, Departamentul Trezoreriei SUA a impus sancţiuni împotriva a cinci cetăţeni ruşi pentru pretinse încălcări ale Legii Magnitsky din 2012, îngheţând activele lor şi interzicându-le călătoriile în Statele Unite, scrie agerpres.ro.

Potrivit lui Riabkov, Casa Albă a arătat o „răzbunare nedemnă” cu aceste sancţiuni, iar administraţia Obama, în cele 10 zile care i-au mai rămas, ar putea lua mai multe măsuri pentru a împiedica activitatea noului preşedinte Donald Trump.

El a notat că administraţia Obama îşi arată „furia pentru pierderea alegerilor prezidenţiale de către candidatul ei şi dorinţa de a-i găsi pe cei responsabili pentru înfrângere oriunde, dar nu acasă”.

Comunitatea de informaţii din SUA, inclusiv Agenţia Centrală de Informaţii, Biroul Federal de Investigaţii şi Agenţia de Securitate Naţională, a publicat recent un raport asupra implicării Rusiei în activităţi, inclusiv atacuri ale hackerilor, menite să îl promoveze pe Trump la preşedinţie. Washingtonul a expulzat 35 de diplomaţi ruşi luna trecută.

Kremlinul a respins aceste acuzaţii, exprimându-şi marţi disponibilitatea de a coopera în continuare cu Statele Unite.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...