Yahoo! își schimbă numele

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Operatorul telecom Verizon este în proces de cumpărare a părţilor importante din Yahoo!, însă compania originală nu va dispărea complet. Conform documentelor depuse la Comisia de Valori şi Schimburi a Statelor Unite, ce rămâne după achiziţie va funcţiona sub numele „Altaba Inc.”, în timp ce CEO-ul Marissa Mayer va renunţa la postul său din consiliul de directori.

Nu este încă foarte clar cu ce se va ocupa Altaba după ce tranziţia către Verizon a operaţiunilor principale va fi finalizată, sau dacă planul de redenumire va rămâne pe masă în cazul în care posibilul cumpărător se retrage din tranzacţie. Există deja zvonuri despre faptul că Verizon doreşte o renegociere a contractului, întrucât în timpul care a trecut de la semnarea sa, Yahoo! a semnalat două intruziuni ale hackerilor în baza sa de date.

Consiliul de directori al Altaba se va micşora la doar cinci membri, ceea ce înseamnă că pe lângă Marissa Meyer se vor retrage şi co-fondatorul companiei, David Filo, alături de Eddy Hartenstein, richard Hill, Jane Shaw şi Maynard Webb. Brandul Yahoo! va rămâne teoretic sub controlul Verizon, care probabil că îl va folosi în continuare pentru motorul de căutare, clientul de e-mail şi componenta de ştiri de pe pagina principală a portalului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...