Dublu atentat la Kabul: Cel puţin 28 de morţi și peste 20 de răniţi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un nou atentat a avut loc, marți, la Kabul, Afganistan. Cel puţin 28 de persoane au fost ucise marţi în atacul sinucigaş ce a avut loc în apropiere de clădirea parlamentului.

Potrivit primelor informaţii, un atacator sinucigaș s-a aruncat în aer, marţi, în apropierea clădirii Parlamentului din Kabul, iar la scurt timp a explodat o mașină-capcană în ceea ce pare să fi fost o operațiune coordonată, au declarat oficialități afgane, citate de Reuters.

DPA relatează, în schimb, că ambele atacuri au fost comise cu mașini-capcană. „O Toyota 4Runner încărcată cu explozibili a sărit în aer în apropierea clădirii Parlamentului”, a declarat Ahamd Wali Saboori, șeful poliției din districtul 7 din Kabul, adăugând că o a doua mașină a explodat imediat după ce oficialități din domeniul securității au ajuns în zonă, potrivit DPA.

O a treia mașină suspectă a fost oprită în zonă, în timp ce forțele de securitate se grăbeau să ajungă la fața locului.

„Unii martori au indicat că bilanțul morților și al răniților din cele două explozii de la birourile Parlamentului s-ar putea ridica la 50”, a indicat ToloNews, o companie afgană de media, citată de agerpres.ro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...