(SONDAJ) Tot mai mulți bulgari sprijină apartenența țării la NATO și UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mult de trei sferturi dintre bulgari susțin apartenența țării lor la Uniunea Europeană, potrivit unui sondaj dat publicității marți, care arată un sprijin în creștere atât față de UE, cât și față de NATO, transmite Agerpres.

Ancheta, realizată la nivel național de Grupul de cercetări Exacta în ultima săptămână din decembrie 2016, arată că 76,8% dintre cei intervievați susțin apartenența Bulgariei la blocul comunitar, în timp ce 13,2% o dezaprobă.

În ce privește calitatea Bulgariei de membru al NATO, raportul între cei favorabili și cei nefavorabili este de 59,4%-21,6%.

Un sondaj realizat în februarie 2016 de același centru arăta un nivel de susținere a apartenenței la UE de 69,8% (20,3% împotrivă), și de 52,5% în cazul NATO (29,4% împotrivă).

Diferența este încă și mai mare comparativ cu martie 2015, când numai 41,6% dintre respondenți susțineau apartenența la NATO și 35,4% i se opuneau.

Provocările la nivel global și proximitatea geografică a Bulgariei cu o zonă instabilă au determinat ca un număr tot mai mare dintre cetățeni să considere că securitatea țării poate fi asigurată numai în interiorul Alianței Nord-Atlantice, a comentat grupul Exacta.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...