Noaptea de luni spre marți, cea mai geroasă de la debutul iernii; La Chișinău, -18 grade Celsius

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Noaptea de luni spre marți va fi cea mai geroasă din această iarnă, în Republica Moldova, cu temperaturi care vor trece chiar și de -20 de grade Celsius în nordul țării.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, noaptea de luni spre marți va fi cea mai geroasă de la debutul iernii. În nordul țării mercurul din termometre va coborî până la -20 de grade Celsius, iar în sudul republicii se vor înregistra valori de până la -19 grade Celsius. La Chișinău vor fi până la -18 grade Celsius.

De vreme geroasă vom avea parte și în timpul zilei de mâine, când minimele termice vor oscila între -6 și -10 grade Celsius.

Dacă luni și marți nu vom avea parte de ninsori, ci doar de geruri cumplite, atunci lucrurile se schimbă de miercuri.

Astfel, din dimineața zilei de miercuri, 11 decembrie, vom avea parte de ninsori abundente pe tot teritoriul țării. În acest sens, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare cod galben de ninsori puternice, noul strat de zăpadă urmând să ajungă și până la 10 centimetri. Ninsorile vor continua și joi și vineri, dar în cantități mai mici.

Totuși de miercuri vremea se va încălzi simțitor, temperaturile minime necoborând sub minus 10 grade Celsius. De altfel, de temperaturi cuprinse între 0 și minus 13 grade Celsius vom avea parte în a doua jumătate a săptămânii.

Prognoza meteo detaliată pentru centrul țării poate fi văzută aici.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...