Unde locuieşte Sergiu Sîrbu

Apartamentul de lux al democratului este situat la parterul unui bloc de pe bulevardul Traian din sectorul Botanica al Capitalei. Apartamentul familiei Sîrbu se deosebeşte de celelalte apartamente din bloc - are o curte micuţă îngrădită, mansardă, terasă, garaj şi intrare separată.

Conform inscripţiei de la intrare, locuinţa lui Sîrbu pare a fi păzită de către firma de pază a lui Vladimir Plahotniuc, liderul partidului din care face parte.

Pe pagina de Facebook a lui Sergiu şi Inna Sîrbu au fost publicate mai multe poze cu interiorul locuinţei.

Cum a ajuns deputatul Sîrbu proprietarul unui apartament luxos

Potrivit datelor cadastrale, Sergiu Sîrbu a primit apartamentul în dar de la fratele său mai mic cu 5 ani, Vitalie Sîrbu. Vitalie Sîrbu a procurat imobilul de la magistratul Judecătoriei Botanica din Chişinău, Vitalie-Silviu Midrigan, la data de 20 februarie 2015, ca în mai puţin de două luni să-l doneze fratelui său.

Vitalie Sîrbu este fotograf. După absolvirea facultăţii de jurnalism şi ştiinţe ale comunicării, acesta a lucrat un timp reporter la Agenţia de presă „Moldpress”. A fost fotograful lui Mihai Ghimpu în timp ce acesta deţinea funcţia de şef interimar al statului, apoi a plecat la un stagiu în SUA. Acum este liber profesionist. O sesiune foto la Vitalie Sîrbu începe de la 50 de euro pentru o oră. Fratele deputatului PD mai câştigă fotografiind nunţi şi cumetrii. 

Vitalie Sîrbu le-a mai făcut anterior un cadou fratelui Sergiu şi soţiei sale, Ina – le-a fotografiat nunta în iunie 2013.


Averea deputatului

Potrivit Declaraţiei de venit pentru anul 2015, Sergiu Sîrbu nu este un om sărac. În afară de apartamentul donat de frate, cu valoarea cadastrală de aproape 810 mii de lei, parlamentarul mai deţine în proprietate, începând cu anul 2012, un apartament de aproape 70 de metri pătraţi, estimat de Cadastru la 436 de mii de lei.

Sergiu Sîrbu mai declară în proprietate o vilă de 58 de metri pătraţi şi două terenuri într-o suburbie a Capitalei.

Fruntaşul democrat susţine că nu dispune de automobil. Doar soţia sa circulă cu un BMW X5, produs în anul 2014, pe care l-ar fi luat cu împrumut.

În schimb, deputatul este plin de datorii. Ultimul credit, în sumă de 900 de mii de lei, l-a luat în 2015 şi urmează să-l achite până în anul 2035.