Pompierii oferă recomandări pentru siguranţa traficului rutier, în condiţii de iarnă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează oamenii să nu pornească la drum lung, iar dacă aleg să iasă pe traseele din țară să fie echipați corespunzător.

Avertizarea vine în contextul în care Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat că, la 11 ianuarie, în republică și la Chișinău se prevăd ninsori puternice. Stratul de zăpadă va constitui circa 5-10 cm, iar izolat se vor forma troiene.

Conducătorii auto sunt rugați să țină în portbagajul mașinii lopată și lanțuri, iar echiparea autoturismului să fie cu pneuri de iarnă.

Mai mult, înainte de a porni la drum oamenii sunt îndemnați să asculte atent buletinele meteo și să evite porțiunile înzăpezite.

Pompierii vin cu recomandări față de cei care exploatează sobele. Specialiștii atenționează că nerespectarea regulilor antiincendiare poate duce la incendii cu urmări fatale.

Pentru a evita situațiile nedorite, sursele nu trebuie supraîncălzite, iar pe noapte focul trebuie stins din sobă. În caz de situații de risc oamenii pot apela pentru ajutor la Serviciul 901.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...