Nouă blocuri din Chișinău au rămas fără apă caldă. Livrarea va fi reluată doar după încălzirea vremii

img

Primăria municipiului Chişinău informează că pentru 9 blocuri de locuințe din capitală a fost sistată temporar livrarea apei calde către consumatori. Este vorba de adresele de pe str. Gh. Cașu, 12, 14, 16 și 18; str. Hâncești, 60A; str. Florilor 2; str. B. Voievod 10/1 și B. Voievod, 12.

Serviciul menționat a fost sistat din ziua de vineri, 6 ianuarie 2017, în legătură cu pericolul de îngheț a sistemelor. Livrarea apei calde va fi reluată în aproximativ o săptămână, după ce vremea se va mai încălzi.

Totodată, cei de la Apă-Canal Chișinău susțin că în pofida recomandărilor şi avertizărilor lansate de către reprezentanţii întreprinderii, în ultimele trei zile au fost înregistrate 44 cazuri de apometre îngheţate şi 13 cazuri de îngheţ a branşamentelor în municipiul Chişinău.

În contextul dat, instituția reaminteşte consumatorilor ca în perioada de timp cu temperaturi scăzute este necesar să fie întreprinse măsurile necesare pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de îngheţ a branşamentelor şi apometrelor.

Astfel, pentru a diminua la minimum neplăcerile cauzate de aceste probleme, consumatorii trebuie să asigure protecţia şi integritatea fizică a căminului de apometru, a contorului şi subsolurile blocurilor contra îngheţului, iar gestionarii să termoizoleze regulamentar gurile de acces la revizii, reţelele interioare de canalizare şi branşamentele.

Totodată, specialiştii întreprinderii atenţionează şi despre respectarea normelor în construcţie de pozare şi exploatare a conductelor, termoizolarea corectă a contoarelor de apă rece. Pentru evitarea unor avarii, precum şi a unor cheltuieli inutile, e necesar ca să fie izolate cu materiale speciale branşamentele şi apometrele, lăsând liber doar cadranul de citire a datelor de consum de apă. De asemenea, capacul de acces care închide căminul trebuie să fie foarte bine ermetizat. Gestionarii fondului locativ sunt obligaţi să păstreze aceste bunuri.

În cazul în care aceste condiţii nu vor fi respectate, responsabilitatea pentru sistarea ulterioară a furnizării serviciilor de alimentare cu apă, ca urmare a îngheţării instalaţiilor de contorizare, va interveni indiscutabil.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente