Chișinău: Din cauza gerului s-au înregistrat mai multe cazuri de hipotermie și degerături

ninge

În urma condițiilor meteo nefavorabile din ultimele zile, nouă persoane au avut de suferit în urma gerului și au fost internate în spital. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței săptămânale a direcțiilor Primăriei.

Șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu, a declarat că mai multe persoane din Capitală au fost internate în spital cu degerături și hipotermie, iar majoritatea dintre acestea sunt din sectorul Buiucani.

„În ultima săptămână, serviciul de ambulanță a fost solicitat în 6.611 cazuri, dintre care în 2.156 de cazuri, pacienții au fost transportați la departamentele de medicină de urgență. Am înregistrat 3 cazuri de degerături, dar și 6 cazuri de hipotermie, toate persoanele fiind internate”, a declarat Moldovanu.

Primăria municipiului Chişinău informează că pe parcursul ultimelor 3 zile, ca urmare a ninsorilor și temperaturilor scăzute ale aerului, la Centrul de Găzduire și Orientare pentru Persoanele fără Domiciliu Stabil, din str. Haltei, 2 au fost adăpostiți 110 boschetari.

Municipalitatea îndeamnă cetăţenii să sesizeze autoritățile în vederea ajutorării persoanelor fără domiciliu stabil, care îngheață în stradă. Chişinăuienii sunt chemați să apeleze Serviciul – „902″, poliția, iar dacă persoanele fără adăpost necesită şi asistenţă medicală, cetăţenii urmează să telefoneze la Serviciul de Urgenţă – „903″.

Boschetarii depistaţi în stradă vor fi transportaţi la Centrul de găzduire şi orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2. Pe vreme geroasă, persoanele vulnerabile sunt adăpostite şi pe timp de zi unde li se oferă asistenţă medicală, hrană, haine curate, articole de igienă, iar noaptea beneficiarii au un pat pentru dormit.

Actualmente la Centru sunt adăpostite 70 – 80 de persoane zilnic, iar pe vreme geroasă numărul beneficiarilor poate fi extins până la 100.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost valabil codul galben și codul portocaliu de ninsori și viscol.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente