Franța: Avans redus pentru fostul premier Valls în sondajele pentru alegerile primare ale socialiștilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul premier francez Manuel Valls conduce în sondajele pentru alegerile primare ale socialiștilor francezi, însă avansul său s-a micșorat, conform unui sondaj Ifop publicat duminică de săptămânalul Journal du Dimanche, informează AFP.

Valls, care are vederi mai spre centru decât rivalii săi socialiști, a obținut 36% din intențiile de vot în primul tur al primarelor care trebuie să aibă loc la 22 ianuarie, în comparației cu 45% cât a reușit să obțină în luna decembrie, potrivit Agerpres.

Arnaud Montebourg, principalul său rival, este pe locul al doilea, cu 24%, însă scorul lui Benoit Hamon a crescut la 21% de la 14% în decembrie.

În cazul unui al doilea tur al primarelor, pe 29 ianuarie, între primii doi clasați, câștigător ar ieși Montebourg cu 52%. Sondajele din decembrie îl dădeau câștigător pe Valls, cu 51%.

Cu toate că socialiștii au parte de o cursă foarte strânsă, sondajele mai arată că, oricare dintre candidații socialiști ar caștiga primarele, nici unul nu are șanse să ajungă în al doilea tur al prezidențialelor. Candidatul conservator Francois Fillon și lidera extremei drepte Marine Le Pen sunt cei care se vor confrunta în al doilea tur.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...