Rețetă. Cum să prepari un vin fiert cu măr și scorțișoară

image

O cană cu vin fiert cu aromă de scorțișoară este excelentă în această perioadă rece. Pentru a prepara aceasta băutură clasică, ai nevoie de următoarele ingrediente: 750 ml de vin rosu; doua mere mari, feliate; trei linguri de zahar brun; o lingurita de coaja de portocala rasa; doua betisoare de scortisoara sau o lingurita din aceasta mirodenie măcinată; patru cuișoare.

Pentru a prepara licoarea aromata, trebuie sa urmezi cativa pasi foarte importanti.

Incepe prin a pune vinul la fiert intr-un vas, adaugand zaharul, coaja de portocala rasa, scortisoara si cuisoarele. Lasa amestecul pe foc timp de doua-trei minute, amestecand periodic, pentru omogenizarea aromelor. Evita ca bautura sa atinga punctul de fierbere.

Cand timpul s-a scurs, indeparteaza betisoarele de scortisoara si cuisoarele, toarna vinul in cani si adauga feliile de mar. Serveste bautura cat este calda inca, pentru a-i putea savura gustul pe deplin.

Reteta nordica de vin fiert cu mar si cu scortisoara

Popoarele nordice sunt recunoscute pentru bauturile preparate din diverse combinatii de fructe si condimente, care ii ajuta sa treaca mai usor peste iernile geroase.
In Scandinavia vinul fiert este cunoscut sub denumirea de „glögg”, care poate fi imbogatit prin adaosul unei cantitati mici dintr-o bautura spirtoasa, asa cum este brandy. Ingredientele necesare pentru a-l prepara sunt urmatoarele: un litru de vin rosu; 250 ml de brandy; un betisor de scortisoara; cateva cuburi de zahar brun; o lingurita de coaja de portocala rasa; o ceasca de stafide; un mar feliat; patru cuisoare.

Pentru a prepara glögg-ul, trebuie sa pui la fiert intr-un vas toate ingredientele. Este foarte important ca focul sa fie mic, deoarece aceasta reteta de vin fiert cu mar si cu scortisoara necesita un timp de fierbere mai indelungat, de aproximativ 40 de minute.

Cand bautura a fiert, indeparteaza toate ingredientele insolubile ramase in ea si serveste-o calda.

Reteta de vin fiert cu mar si cu scortisoara este raspandita in toata lumea, iar variantele sale sunt numeroase, in functie de traditiile fiecarui popor in parte. Savureaza si tu aceasta bautura aromata in sezonul rece!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente