150 de maşini, deblocate de salvatori. O femeie însărcinată din Cazaclia a fost dusă la spital de pompieri!

Peste 150 de autoturisme împotmolite pe traseele din țară au fost deblocate de salvatori pe parcursul ultimele 24 de ore. Cele mai multe mașini au fost deblocate în sudul țării unde viscolul a acoperit drumurile cu zăpadă. O femeie însărcinată din Cazaclia a fost dusă de urgență de pompieri la spitalul din Taraclia.

Astfel, 72 unități de transport au fost scoase din omăt de salvatorii din Găgăuzia. Alte mașini blocate în zăpadă au fost tractate de pompieri de pe traseele din raioanele Cahul, Căușeni, Ștefan Vodă, Basarabeasca, Cimișlia, Ungheni, Anenii Noi și Chișinău.

Mai mult, trei ambulanțe cu pacienți au fost deblocate de angajații Serviciului Situații Excepționale împotmolite pe drumurile raioanelor Taraclia, Cahul și Anenii Noi.

O femeie însărcinată din localitatea Cazaclia a fost dusă de urgență la spitalul din Taraclia. Misiunea a fost efectuată de pompieri, deoarece alte mijloace de transport nu puteau să ajungă în localitate.

În total pentru intervenții au fost antrenați 305 salvatori și pompieri cu 80 unități de tehnică. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale continuă să activeze într-un regim sporit, iar oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 901 în caz de situații de risc.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.