Actualitate

România vrea menţinerea sancţiunilor împotriva Rusiei

La Riga, miniştrii de externe europeni au dezbătut pe larg ultimele evoluţii din Ucraina, cu accent pe implementarea acordului Minsk.

Şeful diplomaţiei române, Bogdan Aurescu, a semnalat importanţa aplicării rapide şi necondiţionate a acestui acord de pace semnat luna trecută şi doar parţial respectat. Oficialul român a subliniat că un prim rezultat pozitiv îl constituie încetarea violenţei în estul Ucrainei, deși aceasta nu este deplină.

Ministrul de Externe a reafirmat totodată poziţia României favorabilă menţinerii regimului de sancţiuni, în contextul actual, apreciind că acesta constituie o pârghie eficientă, care trebuie menținută până la aplicarea deplină a Acordurilor de la Minsk.

”În egală măsură – a arătat Bogdan Aurescu – UE trebuie să fie pregătită pentru adoptarea de noi sancțiuni dacă se reiau luptele, de exemplu în zona orașului Mariupol”, se arată într-un comunicat al MAE, citat de Mediafax.

Pe agenda reuniunii ministeriale informale de la Riga s-au mai aflat criza din Libia, pregătirea Summit-ului Parteneriatului Estic, care va avea loc tot la Riga, în luna mai, şi revizuirea Politicii Europene de Vecinătate (PEV).

Sursa: rfi.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *