Creştinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc astăzi Crăciunul. Mii de oameni au mers de dimineață la Sfânta Liturghie oficiată în biserici pentru a vesti naşterea domnului Isus Hristos. Credincioşii spun că s-au rugat pentru sănătate, dar şi pentru pace în ţară. Copiii care au venit împreună cu părinţii la biserică au plecat acasă cu daruri de la preoţi.

Catedrala Mitropolitană din capitală, care poartă hramul Naşterea Domnului, a fost arhiplină. Oameni care au asistat la slujbă au aprins lumânări în speranţa unui viitor mai bun pentru familiile lor. Enoriaşii spun că a devenit o tradiţie ca această zi să o înceapă la biserică şi să o continue în familie, la masa de sărbătoare.

Unul dintre enoriași ne-a spus că Nașterea Domnului are o semnificație dublă pentru el. Bărbatul vine deja de 25 de ani la Catedrală de Crăciun şi este mândru că în această zi îşi serbează și ziua de naştere.

Şi mitropolitul Moldovei, Vladimir, a avut un mesaj de felicitare pentru enoriaşi.

Potrivit tradiției, de Crăciun toți au parte de cadouri. La sfârşitul slujbei, enoriaşii au primit în dar câte un calendar, iar micuţii - dulciuri.

Neîncăpătoare a fost şi Biserica "Sfânta Treime" din localitatea Grătieşti, municipiul Chișinău.

Parohul bisericii le-a vorbit credincioşilor despre semnificaţia Crăciunului.

Ulterior, preotul le-a împărţit copiilor dulciuri şi iconiţe.

Crăciunul este sărbătorit pe 7 ianuarie şi de Biserica Ortodoxă a Ierusalimului, cea rusă, cea ucraineană şi de Bisericile ortodoxe din câteva ţări Balcanice, care respectă calendarul iulian.