Asta după ce, la începutul acestei săptămâni, în timpul întrevederii cu liderul de la Tiraspol, Igor Dodon a depus flori împreună cu Vadim Krasnoselski în memoria cazacilor care au luptat în conflictul armat de pe Nistru.

„Ceea ce a făcut dumnealui este grav, eu nu-mi imaginez cum dumnealui putea să facă acest lucru şi cum îşi imaginează să meargă la părinţii camarazilor mei de arme şi ce le va spune. Pentru noi, cel puţin, dumnealui a făcut un pas prin care ne-a scuipat în suflet, ne-a umilit”, a declarat Mihai Tomacinschi, veteran al războiului din Transnistria.
 
Participanţii războiului de pe Nistru mai spun că vor solicita o discuţie cu Igor Dodon la acest subiect.

„Mă simt strivit de acest individ. El a scuipat în faţă, el nu este om, el trebuie să se ducă şi să-şi dea demisia. Este trădător de patrie, el nu este preşedinte. Ne-am gândit să ne adunăm toţi veteranii şi să ne ducem în faţa lui”, spune Tudor Donos, un alt luptător în război.

„E o prostie pe care un politician nu poate să-şi permită să o exprime, mai ales în ziua de astăzi, când el se consideră preşedintele tuturor cetăţenilor Republicii Moldova. Eu văd că un oarecare Krasnoselski îl pune la perete şi îi dictează ce vrea el. Eu nu înţeleg ce fel de preşedinte este el dacă merge la aşa ceva, pentru că criminalii sunt criminali şi nu ai ce depune flori la aceşti criminali. Eu cred că noi vom merge la el şi o să ne expunem părerea că aşa nu se poate, e o prostie”, a mărturisit veteranul Anton Gămurari.

Nici preşedintele Igor Dodon şi nici purtătorul său de cuvânt, Carmena Lupei, nu au răspuns la telefon pentru comentarii.