(foto, video) Arată spectaculos. S-a deschis „orașul din gheață” din China

Foto: Xinhua/Wang Jianwei via Getty Images

A 33-a ediţie a Festivalului internaţional al sculpturilor de gheaţă şi zăpadă a fost inaugurată în China, în oraşul Harbin. Tăiate din blocuri de gheaţă uriaşe, noile monumente, clădiri şi sculpturi, iluminate în culori diverse, îi uimesc pe miile de vizitatori care asistă în fiecare an la acest eveniment insolit, informează ziaruldeiasi.ro.

Întrerupt pentru o vreme în timpul Revoluţiei Culturale din China, acest festival tradiţional, ce datează din 1963, are loc în fiecare an, începând din 1985, de pe 5 ianuarie şi până la sfârşitul lunii februarie. Oraşul Harbin din provincia Heilongjiang găzduieşte joi cea de-a 33-a ediţie a Festivalului internaţional al sculpturilor din gheaţă şi zăpadă.

Devenit principala atracţie din regiune, evenimentul a crescut treptat în popularitate în ultimii ani. Sculpturile, aduse din lumea întreagă, sunt expuse timp de mai multe săptămâni şi atrag zeci de mii de turişti.

Organizatorii propun vizitatorilor o gamă diversă de activităţi recreative, înot, patinaj şi curse cu săniuţa, la temperaturi de minus 35 de grade Celsius.

Nicolas Asfouri
Nicolas Asfouri
Nicolas Asfouri
Nicolas Asfouri
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente