Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Procurorii au contestat sentinţa în…

Procurorii au contestat sentinţa în cazul „La Soacra”

Procuratura mun. Chişinău a contestat cu apel sentinţa Judecătoriei Centru, emisă în decembrie 2016 pe cazul deflagraţiei produse în cafeneaua „La Soacra” din luna ianuarie a aceluiaşi an din motivele ilegalităţii acesteia şi blândeţii pedepselor.

„Procurorii consideră că instanţa de judecată a stabilit o pedeapsă blândă în privinţa directorului întreprinderii, care gestiona cafeneaua şi a reprezentantului Direcţiei Situaţii Excepţionale. Totodată, în viziunea procurorilor, instanţa nu a dat o calificare corectă acţiunilor reprezentantului Centrului Naţional de Sănătate publică mun. Chişinău, atunci când a recalificat acţiunile acestuia de la depăşirea atribuţiilor de serviciu în neglijenţă în serviciu”, susțin reprezentanții Procuraturii, într-un comunicat de presă.

De asemenea, Procuratura consideră că instanţa incorect a dispus achitarea reprezentantului Direcţiei Generale Comerţ şi Prestări Servicii Populaţiei a Consiliului municipal Chişinău, pe capătul acuzării adus de comiterea infracţiunii de depăşire a atribuţiilor de serviciu.

Apelul a fost adresat Curţii de Apel Chişinău.

Menționăm că, la 9 ianuarie 2016, o explozie a avut loc în localul „La Soacra” din Piața Centrală, din cauza exploatării ilegale a buteliilor de gaz. În urma tragediei au decedat trei persoane la București, o persoană a decedat în instituțiile medicale din capitală și alte opt persoane au primit vătămări corporale medii.