Topul celor mai scumpe alimente şi băuturi din lume

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preparate „haute cuisine”, gătite cu aur comestibil, sau băuturi vândute în sticle create din cel mai preţios metal din lume – sunt semnături ale restaurantelor de lux.

Lottoland a realizat clasamentul celor mai scumpe 15 alimente şi băuturi din lume, relatează gustarte.ro. Şi nu sunt deloc puţini cei dispuşi să plătească mulţi bani pentru gustul unor experienţe culinare inedite.

1. Acqua Di Cristallo Tributo a Modigliani este cea mai scumpă apă. Costă peste 41.335 lire sterline, asta şi pentru că sticla este făcută din aur de 24 de carate.

2. Chocolate Egg Dessert, un răsfăţ dulce, îl poţi gusta la Lindeth Howe Country House Hotel, în Windermere, pentru 24.115 lire sterline. În 2011, creaţia chefului Marc Guilbert’s, concepută din patru sortimente din cea mai bună ciocolată belgiană, jeleu de şampanie, frunze comestibile din aur şi caviar, în forma unui ou Faberge, a fost vândută pentru preţul record de 22.000 de lire sterline.

3. Almas Caviar, un sortiment rar de caviar care provine de la morunul iranian, poate ajunge în farfuria ta pentru 23.425 lire sterline.

4. Fortress Stilt Fisherman Indulgence Dessert, adică frunze din aur comestibil, cassata italiană, irish cream, compot de mango şi rodie, şampanie Dom Perignon, costă 9.990 de lire sterline.

5. Algonquin Hotel Martini, cocktail-ul cunoscut şi ca Engagement Martini, servit cu un inel de diamant în pahar, poate fi al tău pentru 6.890 lire sterline.

6. Salvatore’s Legacy este deja în Cartea Recordurilor. Cocktailul creat de legendarul Salvatore Calabrese costă 5.970 lire sterline.

7. Fleurburger: 3,445 lire sterline pentru hamburgerul făcut din cea mai scumpă carne de vită din lume, Wagyu. Îl găseşti în Los Angeles şi vine însoţit de o sticlă de Chateau Petrus.

8. Samundari Khazana Curry, un amestec de caviar, melci de mare, homar şi aur comestibil, la 2205 lire sterline. A fost creat la Bombay Brasserie, Londra.

9. White Truffle & Gold Pizza. Cu 1670 lire sterline poţi savura pizza cu mozarella organică de bivoliţă, aur comestibil şi trufe albe.

10. 230 Fifth Dog este cel mai scump hot dog: 1585 de lire sterline. Conţine carne de vită Wagyu şi trufe albe.

11. Antarctic Nail Ale Beer sau bere din apă topită dintr-un bloc de gheaţă din Antarctica. Preţul: 1275 de lire sterline.

12. The Zillion Dollar Lobster Frittata costă 690 lire sterline şi este o omletă cu homar şi topping de caviar.

13. Westin Hotel Bagel sau cel mai scump covrig din lume: 690 de lire sterline. Este umplut cu cremă de brânză cu trufe albe şi ornat cu goji şi frunze comestibile din aur.

14. Golden Opulence Sundae: 690 lire sterline pentru desertul cu îngheţată, servit într-o cupă scumpă de cristal.

15. Decadence D’Or Cupcake, prăjitura cu frunze din aur comestibil, vine la pachet cu o sticlă de coniac Louis XIII de Remy Martin, la preţul de 518 lire sterline.

Toate aceste par însă ieftine pe lângă cea mai scumpă experienţă gourmet din lume, care ajunge la preţul de 2 milioane de dolari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...