Un francez și-a vândut fotografiile de la nuntă pentru a dona cărți de colorat copiilor Spitalului Oncologic

france1
Foto: Arhivă personală

Jérémy Royer este un tânăr din Franța care s-a căsătorit cu o tânără din Moldova, iar la nunta lor au decis să-și vândă fotografiile iar cu banii adunați să facă un gest frumos copiilor internați la Spitalul Oncologic din Moldova.

Jeremy spune pentru echipa #diez că gestul pe care l-a făcut împreună cu soția sa Olga, de a dărui cărți de colorat și creioane copiilor, este unu simbolic, acela de a aduce un pic de culoare în viețile copiilor de la Spitalul Oncologic, de asemenea, Jeremy speră că poate va inspira și pe alții să-și deschidă inima pentru acești copii.

Care este povestea gestului

Inițial Jeremy și soția s-a au decis să roage invitații la nuntă să aducă jucării în loc de flori, deoarece acestea ar fi mai utile. Apoi, în Franța, e tipic ca invitații de la nuntă să-și comande singuri fotografiile de la fotograful nunții, astfel cuplul a decis ca fotograful evenimentului să fie un prieten care să facă fotografii profesioniste, apoi să ofere posibilitatea invitaților să dea comandă de mai multe fotografii la preț redus.

Pentru imprimarea fotografiilor erau necesari 150 euro, iar din vânzarea lor s-au adunat mai multe de 300 de euro.

Vizita la Spitalul Oncologic din Moldova
Vizita la Spitalul Oncologic din Moldova

Din banii adunați din vânzarea fotografiilor, cuplul a cumpărat 27 de seturi de cărți de colorat și creioane pe care le-a oferit copiilor de la Spitalul Oncologic din Moldova. Domnica Cemortan i-a ajutat pe cei doi cu contacte unde ar putea face un lucru bun iar Petru Dodu a ajutat cu organizarea vizitei la copii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente