Guardiola, cel mai slab debut din carieră la un club: „Era de așteptat”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pep Guardiola a ajuns în vara lui 2016 pe banca lui Manchester City și fanii „cetățenilor” se așteptau ca favoriții să domine campionatul din Anglia. Trupa de pe Etihad ocupă însă un modest loc 4, iar managerul iberic se află la cel mai slab prim sezon pe banca unei formații.

După 20 de partide disputate în Premier League, Manchester City are doar 13 victorii. Cetățenii au mai înregistrat 3 remize, dar și 4 înfrângeri, cât a totalizat până acum Guardiola în anii de debut la Barcelona și Bayern Munchen. Formația engleză a acumulat 42 de puncte și a marcat doar cu 19 goluri mai mult decât a primit.

Guardiola a avut parte de cel mai bun debut la Bayern, când a terminat neînvins primele 20 de partide (18 victorii și două egaluri). Bavarezii ocupau primul loc în Bundesliga cu 56 de puncte și marcaseră cu 44 de goluri mai mult decât primiseră.

 La Barcelona, formație cu care a câștigat în primul an toate trofeele, Pep a înregistrat 17 victorii, două remize și o singură înfrângere în primele 20 de meciuri din campionat. Catalanii ocupau la acea vreme prima poziție în clasament cu 53 de puncte și marcaseră cu 49 de goluri mai mult decât primiseră.

Cifrele lui Guardiola nu l-au surprins pe Thomas Muller, fost jucător al lui Guardiola la Bayern Munchen. În opinia internaționalului german, explicația este una foarte simplă.

Premier League este un campionat foarte dificil, cu multe echipe valoroase. Nu e chiar așa simplu să câștigi împotriva oricărei formațiie. Pe lângă asta, sunt și alte competiții, deci mult mai multe meciuri. Pentru mine nu este o surpriză, era de așteptat a declarat Muller, conform presei din Anglia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...